Hundägare och fördommar

Ja inte vet jag men jag har då i alla fall fördommar att folk som jobbar med djur, i detta fall då en veterinär, borde ha pli på sina hundar. Inte låta dom springa lösa och hoppa på folk och springa fram hur som helst till andras hundar, och dessutom inte bry sig.
I morse hade personen hundarna i koppel(flexikoppel) och de sprang så klart fram mot bilbo och han som vi då försöker träna att han psykiskt ska klara av hundmöten tyckte det var jätte jobbigt, skällde och drog och ville så klart fram till dom.
Håller man sin hund så kort som möjligt och försöker lugna ner den behöver man ju inte släppa sina hundar 1-2 dm ifrån den hunden. Hon har ju tur att Bilbo inte är ilsk och hade tänkt bita dom. Men en vacker dag så lär det hända och nästa gång dessa hundar är och hoppar efter mina ben när jag är på väg in eller ut ur min bil lär hon få sig en utskällning för lite suntförnuft måste man väll ändå ha!?!

Vad har ni för fördommar?

Unghundskurs del 4

Inkallning

Först körde vi alla och körde fokus på egen hund, är ju lättare när man hela tiden säger sitt-stanna så backar man och kör inkallning då har Bilbo all fokus på mig, det är ju lite annars när man är ute och hunden hittar någon spännande doft :P
Han ignorerade de andra hundarna nästan hela tiden fast han vill skälla när någon pratar - liiite otrevligt av han.

När vi körde en och en inkallning tvärsöver lokalen med de andra hundarna stilla + godis och leksaker så valde han att komma till mig. En gång tjuvstartade han men han fokuserade bara på mig så jag är jätte nöjd över resultatet.


Nästa vecka ska vi köra möte med hund(ute) och jag är redan nu nevös för hur det kommer gå eftersom han sliter/drar och skäller mot alla hundar :/ Jätte jobbigt men vi jobbar sakta men säkert med ett STORT långsiktigt mål men det är ju milbort att vi ska överleva nästa vecka så får se om vi skippar det så det inte blir för svårt för han och det bara blir negativt! Men ska höra med kursledaren om vad hon tror.
Vi har verkligen kommit igång med all träning och nu när vi gör framsteg så blir man hur taggad som helst :)

Vi lär syrran trick :)


Här har hon kommit sig halvvägs :)



Se här vad vi gör en dag är det snöar,
vi lär syrran att rulla runt :)
Visst är hon duktig?

Nospussar
//Freddie och bilbo

(jag) Freddie var nära att kväva mig själv

Eftersom mest brorsan får skriva här så idag är det min tur, och jag är ju lite roligare som har massa bilder på MIG då så klart :)


Här är jag i min bur, med MINA leksaker som inte B får röra, matte tycker detta är en rolig bild eftersom jag har alla fyra benen i buren (+några märgben då så klart) men jag har lämnat rumpan utanför på golvet.


Här är jag är jag spanar å ser om jag kan smita å lägga mig på soffan istället men om brorsan ser att jag går från buren å inte matten stänger den så snor han MINA saker.


Idag hände det en lite läskig sak. Jag åt frukost och hade lite bråttom för då kanske jag skulle hinna sno lite mat av brorsan. Men då svalde jag fel så jag kunde inte andas å det blev brorsan som försökte sno min mat istället *morr* Men matten räddade mig, hon hängde mig upp och ner så maten kom upp i munnen och jag kunde svälja den rätt men hon hann bli nervös för hon visste inte vad man gör när vi hundar sväljer fel.
Så hon gjorde som man gör med bebis sa hon, och hon sa sen att jag inte får skrämma hon så där igen.
Men nu är hon extra glad att jag lever så jag har fått vara ute och busa lös med Dante, jag busade och han var mest mallig över att min matte lät han låna min leksak...
Men jag är ju äldst så fick låtsas att jag inte blev sur men lite sur blev jag!

Brudar, varför skriver ni inga komentarer?
Nospussar
//Freddie ;)



RSS 2.0