Unghundskurs del 3


Sitt - ligg - stå   & stanna
- godis handen
- göra mer och mer lockande saker men hunden ska ändå stanna kvar

Gå sick sack bland de andra hundarna och Bilbo skötte sig exemplariskt, när en hund gjorde utfall å skällde åt han så ignorerade han men nästa hund gjord likadant men ännu värre då började B skälla och blev smått låst.
Men då fick han sätta sig ner och lugna ner sig innan vi gick vidare(kurs ledaren fick ställa sig framför monster hunden så vi kom förbi) Och sen när alla skulle gå förbi oss så skötte sig B exemplariskt, fast en hund kom å var 10cm från han så lyfte han inte rumpan från backen.
All träning idag gick jätte jätte bra, även hans svåra problem(skälladet + att han låser sig vid att skälla å slita) var mycke lättare att avleda så jag är NÖJD!! :)

Sakta men säkert så lugnar han ner sig och han vi får bättre och bättre kontakt. Små steg och inte ställa för höga krav så kommer han bli den hund jag hoppades att han skulle bli.

Efter kursen fick vi och de två andra skällmonstrena stanna kvar för att de skulle få nosa på varandra men eftersom de andra två såg ut att vilja äta upp varandra så tittade vi på när de var sekunder från att slåss och bestämde oss för att dom vill vi inte umgås med!Utställningar 2011


Maj:
15 (sön) nat  överkalix
21 (lör) nat Piteå - skk
22 (sön)  Piteå - slk

Juni:
11 (lör) Vännäs - slk
12 (sön) int Vännäs - skk
19 (sön) int Gällivare

Juli:
16 (lör) int Piteå

Detta är nog planen för sommaren, sen kan ju någon försvinna eller tillkomma beroende på om man har ressällskap, Julia håller sig frisk och allt annat som ska stämma in.
Dock synd att man hela tiden missar Cavalierna & kineserna :/ (Grupp 9 och 5 är ju aldrig samma dag)

Unghundskurs del 2 (Slyngelkurs)

Idag var det följsamhetsträning och kontakt

- Gå sicksack mellan koner med hjälp av rösten
- Backa (hunden går framåt)
- Ögonkontakt under rörelse framåt-vändningar
- ingåendet till fot
- Handtarget
- Lätt rallylydnad bana

Så nu ska vi köra stenhårt här hemma i två veckor + lära in ett trick.

Bilbos framsteg
- mindre skällig
- lättare att avbryta skällandet
- mindre stressad
- lättare att lugna ner
- mer initiativ till ögonkontakt
- lite ögonkontakt i rörelse
- JÄTTE duktig på att ha kontakt och koncentration vid rallylydnads träningen
- träffade koner för första gånger= nosade, smakade :)


Jag vaktar lillasyster Julia


        Ser ni här ligger jag och vaktar Julia.

Nu undrar ni säkert vad jag vaktar han ifrån....


Så att inte Dante ska pussa för mycke på hon, för hon är min lillasyster!
För ni ser väll hur han ligger i bakgrunden och väntar på att jag ska flytta från vaktposten.

blöjkamp

I morse hade vi lite tråkigt, matten håller mest på med lillasyster så vi grabbar plockade snabbt upp en blöja ur sophinken, en höll utkik å den andra snappade upp den nypinkade blöjan.
Sen gick de lite tokigt, vi hade inte tänk på att ta upp två blöjor så vi fick varsin utan vi började ha dragkamp om blöjan, detta rätt nära matte(brevid hon) så hon tittade bara ner på oss stal blöjjan av oss båda och kastade bort den igen och sen fick vi inte chansen att sno någon mer...
Vi ska dock göra om det, men då kanske vi från början gör rätt och tar två ellerså snor vi en och kör dragkamp för en leken har vi aldrig lekt förr och det var rätt kul :)

Vad leker ni med era syskon?

Nospussar
//Freddie-the one and only & Bilbo bus

Unghundskurs del 1 (Slyngelkurs)

Idag stod det passivitet och kontakt på schemat.

- Ögonkontakt
- Spontan ögonkontakt
- "myggan"
- Passivitet

Bilbo är duktig på ögonkontak, när han vill.
Men han blir stressad i situationerna när de andra hundarna får lek som belöning, men han lugnade ner sig fortare och fortare han skällde mest när de andra hade börjat skälla(och varje gång piss unghundarna sprang ut och pinkade så var ju så klart alla tvungna att skälla åt den hunden = jobbigt)
Jag känner mig oerhört possitiv och ser fram emot nästa veckas tränings pass och nu ska vi verkligen göra läxorna ordentligt, visa framsteg(få åtminstone VG)
De andra hundarna är ca 7 månader så bilbo är rätt gammal och han har hunnit komma in i puberteten och komma ur den sen dessutom kommit i 18 månaders knäpp åldern men sen brukar det lugna ner sig så känns jätte bra att få jobba sig igenom denna period och förhoppningsvis gå en kurs senare iår med lite mer koncentrerad hund.


skola idag...

Idag ska jag på skola igen, jag går tydligen skola några veckor varje år.
Förra året var jag ju en pissvalp och skötte mig exemplariskt, lyssnade på matte, var tyst och struntade mest i de andra pissvalparn. Förutom då Figge för vi är ju kompisar!
Men iår ska matten få se på andra bullar, verkar det tråkigt så ska hon inte få kul  och då kanske jag slipper gå dit igen. Jag ska INTE lyssna, jag SKA skälla och jag ska busa med alla andra heeela tiden :)

Hur börjar ni andra året? Med skola eller?
Nospussar
//Bilbo

Matten skriver

Nu har jag börjat träna mina hundar + hjälper mamma med Dante. Kul med en tredje hund  :)
Är så taggad och det kliar i fingrarna efter  att träna mera men man ska ju träna korta pass och då är det tur man har flera hundar. Har börjat köra med med klicker så det blir nog några nya trick detta år!!
Håller på att skriva en årsplan på vilka moment vi har tänkt hinna med + ska läsa och skriva så jag har samlat på ett ställe hur de olika momenten ska tränas in(delmoment när jag klicker tränar)
För jag tar ju inte med mig datorn eller min hög med hundböcker när jag går ut och tränar, någon bok brukar alltid finnas i väskan men inte alla(jag har en fin samling)

Är så kul nu när pojkarna är så taggade för att träna + att man blir rätt taggad av att hjälpa någon annan + att man får repetera och tänka efter hur och varför man gör vissa saker.
Så nu hinner jag inte blogga så mycke pga när ja inte ammar, sover, äter och tränar hund så har jag näsan i hundböcker/tidningar eller letar fakta på internet.

Någon med roliga tips på "onödiga" klicker trix?
Vad kan era hundar för vardags saker + trix?

Så planen jag skrev över 2011 stämmer kanske inte riktigt längre och jag LOVAR att jag ska bli bättre på att fota och lägga upp bilder. Vad vill ni annars egentligen läsa om?
Så fort älskade Julia börjar vara lite mer självständig så blir det mer uppdateringar här + mer hundträning ;)

Jävla poffare

Ni vet sånna där saker som människorna tänder eld på så säger det poff och bang jätte hårt?
Jag brukar inte bry mig, men jag brukar gömma mig under soffan för man vet aldrig, tänk om de kommer in genom fönstret, den lilla pälsen jag har ska inte få börja brinna.

Matten försöker alltid ta ut oss när det inte smäller så mycke och det brukar bara vara en dag per så idag var jag jätte nöjd för nu är det ett år kvar, men som att jag blev rädd idag när jag fick komma ut i långlina(matten vågar inte ha mig lös ifall det kommer en efter smällare, för då kanske jag springer bort) då kom det så klart en eftersmällare, jag tog det säkra före det osäkra och sprang hem så fort jag kunde.
Fy vad läskigt det var, nästa år hoppas jag att jag får åka på semester så att ja slipper smällandet.
Har ni sånna där flygande smäll saker där ni bor?

Nospussar
Freddie -the one and only

Ps: Bilbo hälsar att han minsann inte är rädd för några poffare!

RSS 2.0