Rättelse om Rizzoli and Isles

Jag trodde de hade visat hela säsong 2 och låtit den sluta med hjärtat på helspänn ;) Men det visade sig att det finns fler avsnitt så nu vill jag få ordning på hur Rizzoli har valt. :)

Awkward säsong 1

En tonårs komedi serie som handlar om 15 åriga Jenna som under sommarlovet lyckats få till det med en av de populäraste killarna på skolan, hon är så klart en tönt som misslyckas med en hel del.
Bland annat lyckas hon få en olycka till att se ut som ett självmordsförsök så alla tror att hon är självmordsbenägen. Kommer hon lyckas den populära Matty?
Sadie är den elaka tjejen i serien som så klart oxå är kär i Matty.
Denna lättsamma serie har allting för att vara en tjejserie, folk som är kär i fel personer, bästis bråk, elaka vs goda personer, populära och töntar.
Det var inte så många avsnitt i första säsongen men lättsam och jag var bara tvungen se hur det skulle sluta eftersom jag alltid sitter och hoppas på "rätt" slut i en serie.

Johan Theorin - Sankta Psyko



Johan Theorin har överträffat sig själv, hans två första böcker Skumtimmen och Nattfåk har en del märkliga inslag men denna bok är någonting helt annat. En författare som blir bättre för varje bok han skriver.

 

Den här boken utspelar sig inte på Öland som de första utan på sveriges västkust dit även Jan Hauger har sökt tjänst som förskolepedagog på Gläntan. Det är ingen vanlig förskola utan den ligger granne med psykiatri mottagning, Sankta Patricia men som har fått öknamnet Sankta Psyko.
Det är de intagnas barn som går på förskolan och som under noggrann övervakning får träffa sin intagna förälder.


Jan har hemligheter, han har inte berättat för någon om vad som egentligen hända när en pojke försvann på en förskola som han jobbade på för nio år sedan. Han har heller inte velat prata om när han själv låg intagen på en psykiatrisk mottagning.
En natt när barnen sover djupt hämtar Jan nyckeln till källardörren, låser upp och börjar gå nedför trappan som leder in till Sankta Patricia.

Jag blev lite besviken över slutet, det känns inte helt genom arbetat utan fram stressat men helt klart en bok som jag rekomenderar andra att läsa, speciellt om man har läst Theorins tidigare böcker och blivit lite besvikna då kommer denna som en glad överraskning.

Betyg 3,5/5

Lisa Jewell - Typ trettio


Den här romantiska komedin handlar om Dig & Nadine som helt plötsligt är 30 år men fortfarande känner sig som tjugo. De är bästa kompisar med samma problem,ingan av dem lyckas hitta kärleken som de vill hålla fast vid.
Dig lyckas dra hem unga tjejer och han har inte haft ett seriöst förhållande på tio år, inte sedan den dagen hans ungdomskärlek Delilah klev ur hans liv för aldrig höra av sig igen.
Nadine lyckas gång på gång träffa förlorare som hon efter tre månader stör sig så mycke på att hon helt plötsligt dumpar dem för att de väljer fel tekoppar.
Dig & Nadine bestämmer sig för en vadslagning; Dig ska hitta en kvinna i sin egen ålder(i alla fall över 20) och Nadine ska börja dejta någon som hon verkligen är intresserad av och inte gå ut med vem som än frågar.
Efter en dag i parken stöter de på Delilah och de senaste åren är som bortblåsta, det enda Dig ser är Delilah.
Nadine blir så upprörd så hon bestämmer sig för att ringa Phil som var den hon senast hade ett längre förhållande med, då var han en idiot som tog alla deras pengar och stack, han kan väll inte ha blivit värre?

Åh vilken bra bok detta är. Eftersom jag själv närmar mig 30 så finns det känslor och reaktioner i boken som man så väl känner igen sig i. Jag kunde verkligen inte slita mig från denna bok.
Det var många komiska inslag, det hände inte bara en gång att man idiot förklarad någon karaktär i boken och jag kom på mig själv att sitta och små fnissa, bli irriterad, glad och så vidare.


Betyg 4,5 av 5

Bridesmaids



Annies liv är ett kaos, hon delar lägenhet med en konstig kille och hans syster, hon är en katastof på jobbet, hon är helt pank och nu ska hennes bästa kompis Lillian gifta sig med en rik kille och hon är så klart en av brudtärnorna.
Lillian har även fått sig en till bästa kompis, Helen, som gör allt för att förstöra Annies och Lillians vänskap.
Det är nog en rätt rolig film men det var väldigt lite romantik i den. Jag tycker personligen att det var lite väl pinsamt många gånger så jag klarade inte riktigt av att se vissa delar.
En film med dåligt med handling, allt för pinsam för att det ska vara realistisk och väldigt förutsägbar.

Betyg 1,5 av 5


Step up (2006)



Tyler lever det hårda livet bland "gangster" gängen på gatorna. Han åker fast när en väktare och hans straff blir samhällstjänst på samma skola som han bröt sig in på. Detta är ingen vanlig skola utan en dans skola och musik skola.
Här träffar han Nora som står utan danspartner efter att hennes tidigare har stukat foten, kommer Tyler kunna hjälpa Nora? Klarar han av de krav som ställs på han när ska hålla tider, lyssna och göra som Nora vill eller kommer han bara göra hon besviken.

En musik och dans film som jag har sett många gånger och jag tycker den är lika bra varje gång, och efteråt spritter det i min ben efter att få dansa av mig.

Denise Rudberg - Matilde



Efter första sidan så är jag fast, detta är verkligen en bok man sträck läser, riktigt bra chicklit.
Matilde har det gott ställt ekonomiskt, är nybliven 40, har två döttrar som hon står väldigt nära och är skild från deras pappa sedan några år tillbaka och de har en bra relation. Matilde har alltid drömt om att få skriva en roman och bestämmer sig för att säga upp sig från reklambyrån för att ta tag i bok skrivandet.

Men skrivandet går trögt och inte blev det bättre av att hon började dejta den framgångsrike Adrian från skrivar kursen. Men är han till någon hjälp när han inte ens själv har lyckats skriva klart någonting på länge, och vad är det med hans konstiga blick, är ryktet om att han tar droger sant?

Matildes barndomskompis och bästa kompis Tomas är nybliven singel och Matilde lyckas höra hur hans ex tycker att Tomas ska berätta någonting för "hon". Vem är "hon" och vad är det som Tomas döljer?

Denise Rudberg kan skriva böcker som man sträckläser och man blir så glad när man läser dem. Hon ger en ledtrådar om vad som kanske kommer hända och gör en nyfiken på hur boken kommer sluta. Man sitter och har så många egna ideér, blir det så här eller så här. Nyfikenheten gör att man inte kan sluta och när boken är slut så är man på bra humör.
Så är man ute efter en lättläst bok bok utan djup som man ändå inte kan lägga ifrån sig så är detta den boken!

Camilla Läckberg - Änglamakerskan


Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från ön Valö utanför Fjällbacka. En fin påskmiddag är uppdukad i matsalen, men alla utom den ettåriga dottern Ebba är borta. Har de blivit utsatta för något brott eller försvunnit frivilligt? Gåtan har aldrig fått någon lösning.

 

Många år senare återvänder Ebba till ön och den gamla barnkolonin där hennes pappa med hård hand drev en internatskola. Hon och maken Mårten har förlorat sin lille son, och i ett försök att övervinna sorgen och gå vidare har de bestämt sig för att rusta upp huset och öppna ett bed and breakfast.

 

När Erica Falck får höra om parets planer blir hon både överraskad och nyfiken. Hon har tidigare forskat en del i mysteriet med den försvunna familjen utan att hitta någon förklaring. Nu söker hon upp Ebba för att höra vad hon vet. Dessutom har hon själv en del att berätta om kvinnorna i Ebbas släkt - en historia fylld av tragiska öden och hemligheter.

 

Ebba och Mårten inleder sitt renoveringsarbete, men knappt har de börjat förrän de blir utsatta för ett mordbrandsförsök. Och då de några dagar senare bryter upp matsalsgolvet finner de intorkat blod under plankorna. Det tycks som om ondskan i det förflutna har hunnit ifatt dem. Under utredningen av branden börjar Patrik Hedström och hans kolleger gräva i det gamla fallet igen. Vad var det egentligen som hände Ebbas familj?


Även detta är en typiskt Camilla Läckberg bok där man parallell läser nutid-bakåt, dåtid-framåt tills de i slutet möts och man äntligen får svar på alla frågor.

Camilla Läckberg - Fyrvaktaren



Jag började läsa den här boken en gång tidigare men var nog less på Camilla Läckberg böckerna för tillfället eller så var det någon annan bok som lockade. Nu när Änglamakerskan ska läsas så ville jag passa på att läsa Fyrvaktaren först.
Den är skriven precis som Camilla alltid skriver, spännande men ger en utrymme för egna tankar kring allting som händer, lagom lätt/tung att läsa.

Annie flyr tillsammans med sin son Sam till den enda trygga platsen hon vet, den ö där hon har växt upp som i andras munnar kallas för Gastholmen. Annie har aldrig varit rädd för hon känner sig trygg med de som aldrig kan lämna ön, men vad flyr dom egentligen från?

Samtidigt har en man blivit sjuken i sin lägenhet, en mann som när det kommer till kritan väldigt få verkar känna och poliserna letar efter ledtrådar för att hitta Mats mördare men det blir av en ren slump som de får ett genombrott i utredningen.

Erica försöker hitta ett sätt att hjälpa Anna att orka leva efter bilolyckan, den olyckan där Ericas tvillingar fick akutförlösas och Annas pojk miste livet. Anna har hamnat i en djupdepression och inte ens hennes egna barn lyckas nå in i det mörker som hon sjunker allt djupare in i. Erica får råd från ett oväntat håll, kan detta verkligen hjälpa Anna tillbaka till verkligheten?




RSS 2.0