Sharon Sala - Graven

Deckarförfattaren Cari North är ute och går i skogarna kring sitt hem när hon upptäcker att hennes ex Lance Morgan håller på att begrava ett lik, Cari skriker till och Lance vänder sig om och börjar springa efter hon.
Men precis när hon lyckas skaka av sig Lance så kommer en tornado över hennes hem och förändrar hennes liv för evigt. Hennes familj och hem totalförstört och själv blir hon skadad, men när hon vaknar upp ur medvedslöheten kommer hon ihåg att Lance är ute efter henne och att hon måste fly för sitt liv.

Det står lite för mycke om boken på dess baksida så jag tycker att man tar bort många saker man hade velat vara ovetande om när man började läsa den, men den var snabb läst och som vanligt så har jag svårt att lägga ifrån mig böcker som är på New york times bestseller lista.

Erica Spindler - Det sjunde offret

Äntligen en Erica Spindler bok på svenska som jag inte redan har läst, det här är nog min 15e bok och hon är helt klart en av mina favoriter av utländska författare.

Boken handlar om Mira Gallier som hade allt, ett blomstrande företag där hon arbetade med det hon älskade att göra, ett hus, en hund och ett äktenskap med en perfekt man. Men stormen med orkanen Katrina förstörde allt, den tog bland annat Miras make Jack och kroppen försvann med en flodvåg och man har fortfarande inte kunnat hitta någon kropp som man kunnat bevisa vara han men flera kroppar som är oidentifierbara.
Mira har precis börjat repa sig efter allt som hände i och med Katrina men det är då en rad mord skakar New Orleans, alla offer är personer som Mira har något samband med, är hon nästa offer eller kan hon totalt ha fått frispel och är mördaren?

Jag blev verkligen inte besviken men däremot konstaterade jag att många av Erica Spindlers böcker har med religiösa saker att göra men det går inte till överdrift. Jag hoppas fler böcker blir översatta till svenska men även att dom ska börja sälja på fler ställen för det är lätt att missa någon riktigt bra bok från "New york times bestseller lista".

Jane by design - Säsong 1


Snacka om att det hann hända mycket på 10 avsnitt, spännande, enformigt, förväntningar och förhoppningar.
Jane är en high school elev som avmisstag råkar få ett jobb på ett modehus som chefens(Gray) assistent istället för den praktikplats som hon egentligen sökte. Hon älskar sitt jobb och tjänar betydligt bättre än sin äldre bror som hon bor med så nu behöver hon inte oroa sig över att han inte ska ha råd att betala hyran.
Hon stressar fram och tillbaka mellan sina dubbel liv och till sin hjälp har hon sin bästa kompis Billy, som även han bor med sin bror som dock är kriminell och Billy försöker göra allt för att inte hamna i skiten.
Man får följa Jane på hennes resor och alla tokigheter samtidigt som de flesta i serien är kär och hånglar lite hit och dit, med vad jag kan tycka är fel personer. Kemin mellan Jane och Billy verkar dom inte upptäcka och slutet på säsonger verkar bli så bra så jag satt och funderade på om det kanske bara blir en säsong men så klippte dom av så där mitt i slutet så man blev lite förvånad och nollställd. Jag hade verkligen hoppats på ett bra slut men hade det blivit som jag ville mellan Jane och Billy så hade det varit nästan omöjligt med en säsong två.
För trots att det egentligen händer väldigt mycke så är det samtidigt en händelselös serie förutom för Jane på jobbet där det är intriger och bråk hela tiden, däremot så gör hon och Grey en miss i slutet och avskedar fel person för att dom tror den personen är spion men det var fel.
En Chick serie som inte imponerade speciellt på mig men det var ändå kul att slötitta för Jane trasslade till det och verkade många stunder ha lite problem med hur man beteer sig i modevärlden, hon är väldigt mycke som en 5åring.Castle - Säsong 1 & 2

En serie som är som klippt och skuren för mig. Rick Castle är en kriminalförfattare som får kontakt med Kate Beckett när hon jagar en seriemördare som använder sig av Castles böcker för att hitta offer.
Det finns vibbar mellan Kate och Rick men samtidigt går de varandra på nerverna, de får jobba ihop med fler fall tills Rick i säsong 2 själv bestämmer sig för att nu har jag nog med fakta för att skriva massor med böcker. Undertiden han hjälper polisen så hamnar hans författande i skymundand för Kate är en distrahering.
Rick bor med sin mamma och sin dotter, vilket är en rolig annorlunda trio som jag bara älskar :) Martha som har en son aldrig verkar växa upp på riktigt som försöker hjälpa till genom att finnas där för Alexis, och Alexis som många gånger är mer klok än sin pappa och dessa två lyckas även hjälpa Castle att finna mördaren genom att bolla idéer.
En väldigt lättsam serie men jag gillade den från första avsnittet den hade haft ett jätte bra slut om den hade slutat nu, för det behöver inte alltid bli 100% lyckliga slut men vi får se vad framtida säsonger har att bjuda på.


Pretty little liars - Säsong 2


Där ett tag tyckte jag serien var trög och tråkig men det blev mycke bättre på slutet, sista avsnitten hade en bra röd tråd men sista avsnittet kändes lite genom stressad ändå.
Att Mona tillhörde A-team har man redan förstått, känns lite som att de som ingår i A-team är de som inte gillade Alison, man har sett två säsonger och nu fick man veta vem EN av de "skyldiga" är, hur många säsonger tror de att man kan fortsätta? Jag känner mig lite mättad på all drama som inte leder någonstans så vi får se om jag orkar se nästa säsong. Alla utom Emily fick lyckliga kärleks slut, men varför skulle Maya dö det kändes meningslöst och det kunde väll ha fyllt ut mitten på säsongen och inte så här i slutet, för så spännande är det inte att vänta på att få se vem som hade dött när Maya har varit försvunnen sen så har jag "hört" att det är exakt så det händer i boken.
Funderar på att läsa böckerna för att få veta vad som kommer hända men just nu är det så många serier som är baserade på böcker så man vill hinna läsa böckerna oxå.


One tree hill Säsong 9


Sista säsongen är nu slut, det känns tomt när man nu inte kommer få se några mer nya avsnitt, men jag ska se om hela serien i framtiden, de första säsongerna var så bra och mycke bättre än senare säsonger.
Den 9e säsongen har bara flätat ihop allting för att det ska bli ett bra planerat slut, jag vet inte vad jag hade förväntat mig av sista avsnittet men helt klart mer än detta, jag hade gärna haft en längre bit med "vad som hände sen" men oxå att fler "gamla" karaktärer hade varit med. Men jag förstår inte varför de gjord Jamie till en basketstjärna han ser ju ut att vara jätte kort för sin ålder(kan ju iof växa till sig i puberteten) men hade varit lite roligare om han hade varit nörd men populär ändå. Det blev faktiskt lite för mycke.
Att Dan skulle göra något bra och sen dö var ju som så självklart eftersom han fortfarande var med i serien, det sa jag redan i början av säsongen och tyvärr fick jag rätt. Lucas måste ha gjort den tråkigaste/sämsta återkomsten i en serie någonsin!!
Det var med skräck blandad förtjusning som man såg slutet på slutet, man vill ju faktiskt alltid se mer och jag hade nog föredragit ett slut som inte är så planerat utan ett bra slut fast oplanerat.

Vad tyckte ni om säsong 9? Om hela serien?
Man minns ju inte första säsongerna så bra längre när det är så många år sedan man såg dom men de 3 första var nog de klart bästa.RSS 2.0