Carin Gerhardsen - Helgonet



Fjärde boken i Hammarybyserien, även denna är en fristående bok men en serie är en serie och även om det är nya mord som blir uppklarade i varje bok så är det ändå allting runt omkring som man behöver ha läst de tidigare böckerna för att förstå. Och Hammarbyserien har väldigt mycke runt omkring poliserna i serien och det blir bara bättre och bättre, man sugs in i boken och vill aldrig att den ska ta slut.

Efter en krogrunda med sina trebästa grabb polare blir familjefadern Sven-Gunnar Erlandsson skjuten med två skott bakifrån. Vem är så feg att han inte vill se vem han avrättar? Vad kan Sven-Gunnar ha gjort som är så hemskt när alla bara talar gott om han som träna ungdomar i fotboll och hälsar och hjälper de hemlösa.

Det blev lite grötigt med så enormt många poliser och alla som kände den mördade som skulle förhöras hit och dit så innan man var inne i boken blev jag lite förvirrad men Carin Gerhardsen skriver på ett bra sätt så man fort rätar upp frågetecknena kring vem som var vem sedan tidigare böcker.

En av mina svenska favorit författare-serier :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0