Nostrimmer!?!

Någon som vet av en bra skägg/nostrimmer?!
Den jag har haft har som gett upp även om den är ikopplad i väggen medans vi rakar, så Freddie behöver en ny till sin kines päls.

Vad använder ni för någon?
Är det med laddare eller batterier?
Vibrerar den?


En trött vitboll i soffan

Japp när jag vaknade i morse låg brorsan i soffan och sov, han har legat där heeeela dagen, han har inte ens velat leka *tråkmåns* Jag har provat att hoppa på han, bita i han, kasta ben och leksaker på han men det slutar bara med att Matten och Hussen blir arga på mig. Jag försöker ju bara se om han lever för han ser smått död ut där han ligger på rygg, visar ögonvitorna och är stel, men han är tydligen HELT knäckt efter gårdagens promenad,
snacka om dålig kondis.

Jag är full i gasen och har velat jaga skator hela dagen! Men då har matten och hussen oxå blivit arga, jag får inte göra någonting och jag har trååååkigt! :/

-Nospussar-
Bilbo

Duktiga pojkar :))

Idag har träningen gått riktigt bra, både passivitets träningen inomhus, koppelträningen utomhus med pojkarna en och en men även när de fick gå tillsammans *nöjd*
Så ikväll blir det en lång promenad för 1 eller möjligtvis båda och om det nu inte regnar så blir det att titta på fotboll, det kanske inte är så kul för de 4 benta men oerhört bra träning.

Vissa dagar är de helt underbara och vissa dagar är de som små monster!! ;)

//Matten

Freddie kines eller Lama?



Idag somnade jag så skönt i soffan brevid matten som varit borta hela dagen :( och när jag sov som skönast så kom morrmorr och hälsade på, så när jag yrvaken och små sur flög upp från soffan så började Matten skratta och påstå att jag såg ut som en liten mini Lama.
Så nu letade jag upp en bild på en Lama, ja inte vet jag ni som sett mig live eller på bilder, tycker ni oxå att jag ser ut som en Lama? ObS! Lama på bilden och inte jag(Freddie)

-Nospussas-
//Freddie

Sagan om ringen

Just nu ser jag en jätte häftig film, den heter tydligen Sagan om ringen och en som har härmat mig genom att heta likadant är med :) Coolt va?
De säger till och med att Bilbo är en förstörare av lugnet, de har verkligen satt tassen mitt i prick *viftar glatt på svansen och hela rumpan*

Matten har fixar med våra saker här hemma, sorterat saker i "Lek-lådan" och "träningslådan" och sen har hon rotat fram massor med godis så nu vet vi var det är ;) Så nu kan vi sno när vi vill, måste bara komma på hur man öppnar dörrar och lådor först, någon som vet hur? Oliver kanske du brukar väll fixa det mesta? ;)

-Nospussas-
Bilbo-Bus

Skailos Bilbo 1år



Idag fyller våran Bilbo bus(skailos bilbo) 1 år,
så vi skickar en födelsedags hälsning även till hans bröder Bore, Bronzo, Boris och Balder :)

För ett år sedan satt vi och väntade på att få höra om det kom några valpar, någon hane och sen var det pirr i magen efter att få se de 5 underverken.
Varje gång vi hälsade på han så sov han, sen var det fullt ös när vi farit men när han väl flyttade hem så fick vi minsan träffa på hans monster sida, ätit på allting, varit extremt dålig i magen och terroriserat alla andra hundar, men nu är han betydligt lugnare men han älskar fortfarande att terrorisera andra hundar så vi får se vad han kommer bli när han blir stor :))


jag fyller 1 år idag


        Freddie Bilbo Dante

Idag är ingen vanlig dag för det är bilbos födelsedag, Hurra hurra hurra!! :)
Så redan nu har jag hunnit leka med en aktiverings boll, busat med brorsan, bråkat med Dante och fått paket.

Grattis även till mina 4 hel bröder som fyller år idag, skulle vara kul om vi kunde ha fest tillsammans!?! ;)

-Nospussar-
//Bilbo-Bus

klicker träning



Så här ser klickern vi kör med ut(i brist på annat att visa bild på).
Idag har jag varit med pojkarna till Jonna, fick Bilbo busa av sig lite, softa lite i hundgården(det gick jätte bra) och sen har Jonna visat oss lite nya Klick-övningar.
Nu när man börjar bli mer och mer otymplig på att böja sig ner så avgudar jag klickern mer och mer,
dessutom är den klockren att lära in rätt beteende med vid promenader :))
Älskar när man känner att träningen tar sig någonstans och man inte bara backar eller står stilla  :)

Jag älskar min Bilbo buspojke och Freddie kelgris ;)

Och var är komentarerna då?



Bilbo & Dante


          Jag och Dante, han tyckte att jag låg för nära


              Så då pussade jag och tvättade han liiiiite...


 I ren förskräckelse så flydde han :/ snacka om tråååkmåns
 Ser ni paniken han har?, som att jag skulle vara farlig eller så,
 jag vill ju bara leka!!

Ute dag

Idag har jag fått äta frukost ute, det var rätt mysigt. Picknick kallade matten det för, sen så har jag myst på min filt med mitt älgben på gräsmattan hos "morrmorr".


Har även spelat fotboll mot Robin, jag vann :))

Freddie och Robin när de vilar sig mellan matcherna :)

I morgon ska jag få vara med om mer roliga saker lovade matten mig, hon läser dessutom massa hundböcker nu för hon påstår att hon är taggad för mitt tonårstrotts. Haha jag som inte ens har börjat ;P

-Nospussar-
Bilbo Buuuus

matten blev lyrisk


Nu presenterar "Hundskolan" - resultatet av ett samarbete mellan TV4 och Expressen. Åtta böcker om hundliv med tips och råd från den välkände hundcoachen Fredrik Steen.
Böckerna kommer att säljas tillsammans med Expressen på tisdagar och onsdagar under de närmsta månaderna. 


    Här är alla åtta böcker i samlingen:

1. Att ha hund: 17-18 augusti
2. Valpskolan: 24-25 augusti
3. Aktivering, lek och motion: 31 augusti-1 september
4. Härligt hundliv: 7-8 september
5. Hund möter hund: 14 - 15 september
6. Bli din hunds ledare: 21-22 september
7. Trygg och säker hund: 28-29 september
8. Vinn din hunds förtroende: 5-6 oktober


Detta såg jag på tv nu på morgonen, ett tecken på att mina böner är hörda kanske? Nu hoppas jag bara på att vi ska hinna gå unghundskursen(slyngelkursen) innan bebisen anländer!! :))

j*vla matten klippte bort mina dreads

Jag(Bilbo) var ju borta några dagar under förra veckan tis-lör, under dessa dagar har jag lärt mig massor ;) Bland annat hur onödigt det är att lyssna för hon snacka bara skit, koppel är onödigt för jag vill springa lös dessutom hade jag gjort dreads :))
Dock upptäckte matten mina dreads idag när hon skulle klippa mina klor, så hon drog fram saxen och klippte bort dom, ja med sax så nu är betydligt kalare runt min pung och insida lår, var dock livrädd för att hon skulle klippa bort kulorna på mig, hon har ju sett till att ta brorsans så varför inte mina?
Jag som hade tänkt impa på alla hundar med mina dreads, dock trodde jag inte att hon skulle hitta dom när de satt där de satt, är ju bara vi hundar som kikar in varandra där *suck-typiskt*

Men som hämnd så visade jag att jag inte bryr mig omhon längre, skriker åt allt och alla, sliter och drar i kopplet och när hon blir arg så säger jag ifrån på skarpen. Hon är INTE glad, snackar om blocket, uppfostringsanstalt och lydnadsträning i mängder.

-nospussar-
Bilbo

Matten hälsar och säger att lydnadsträning verkligen är en färskvara och den försvinner på 5 sekunder!!

sovmorgon och bus

Åh vad skönt när brorsan är borta, jag fick sovmorgon idag dock väckte matten mig och tyckte jag skulle kliva upp och äta,suck kärring!! Igår hade jag en toppen dag, jag fick vara hos Dante och leka heeela dagen, efter mycke om och men så ville han till och med leka så nu kanske jag måste sluta kalla han tråkmåns, men det beror på om han leker med mig idag eller om han bara ska vara trååååååkig :/

Nej nu ska jag demolera några mjukisdjur så hussen får lite att städa när han kommer hem ;) Sen ska vi se om Dante ska fortsätta vara en tråkig dante fjante eller en rolig prick ::)

-Nospussar-

Ps: Brorsan ringde igår, han hade varit ute i skogen i fleeera timmar så han skulle sova tiiiiiiidigt, direkt efter middagen. Äntligen har han fått börja jobba lite -skadeglädje-

Semester

BILBO:
Nu åker jag ut till skogen och hälsar på "farfar" och hundarna, äter gott, myser i soffan och hänger i skogen med polarna. Ska bli skönt att få vara ute och slippa "betongjungeln". Sen så hoppas jag på en älgklöv, en gammal är bättre än ingen alls! ;)
-Nospussar-

FREDDIE:
Underbart, nu åker brorsan, det innebär lååånga promenader, mycke mer mys och mindre bus, kanske lite lyx med godsaker och sen så det bästa att jag och matten kan mysa hur mycke som helst utan att han stör. Dock hoppas jag att om han får en älgklöv så måste han bjuda när han kommer hem, för annars är det jätte orättvist. För jag ska tydligen tillbringa dagarna hos Dante, han är ju värsta torrbollen, han vill ALDRIG leka :/
Jag hoppas även att matten tar med mig ut på promenad med kinesflickorna ;)
-Nospussar-

Veterinär undersökning av Anni´s Pearls Anigros

Då har Anni's Pearls Anigros, Dante varit till vet på 2 års kontroll.


Hjärtat = ua
Patella = 0/0
Ögonlysning = ua

Tanken är att jag ska försöka orka utställnings träna han i vinter och prov ställa han nästa sommar så vi får en bedömning på han av en "riktig" domare :)

Hundträning

Nu är jag jätte taggad på att börja träna hund igen, har varit ett långt uppehåll nu i sommar och det är ju sommaren som är bäst för träning men jag får ta igen det nu i höst :)

Nu till veckan ska Bilbo åka bort igen så då ska jag träna Freddie på vissa saker som att han inte ska bli upprörd när det plingar på dörren, det är någonting han nyss har börjat med (antagligen pga min graviditet) sen finns det massa annat roligt man kan träna han med.

Sen har jag massor med planer på träning med Bilbo, ska lägga upp det och läsa på lite grann under veckan, det kliar rent av i fingrarna av att få sätta igång, påbörjade iof i fredags men orken finns inte riktigt när man jobbar heltid.

Någon mer som är sugen på att träna lite hund?

//Matten

sprungit i skogen

I morse så fick jag följa med matten ut i skogen, fick ha på mig ett lååååångt snöre men sen roade hon sig med att springa iväg från mig och gömma sig, som att hon är osynlig med den dära magen i vädret ;P vi hade i alla fall jätte jätte roligt och jag hoppas hon ska vara hemma lite oftare så vi kan hitta på fler roliga lekar, förra gången hon var med mig i skogen då visade hon mig att det finns "godis träd".

Matten har pratat om kurs, typ som när jag gick valpkurs men för större(läs mognare) hundar, jag kan ju tycka att hon behöver tränas lite mer men jag tackar inte nej till att äta godis och få nya kompisar :)

-Nospussar-
Bilbo

våran granne Bertil


Han är ganska söt va? Men vi brukar försöka jaga och skälla på han och det tycker inte matten och hussen om.

-Nospussar-
Bilbo & Freddie

Våran kompis

Detta är våran kompis Dante, han är av rasen Cavalier king charles spaniel, så han har alltså långa mjuka öron som man kan bita i ;)
Hans mamma är tydligen jätte snygg, Freddie har varit kär i hon *haha*
Jag ska aldrig bli kär på riktigt, bara kanske i Kiltti ;)



-Nospussar-
Bilbo

Jag(Bilbo) bygger möbler


Så här såg det ut igår när jag hjälpte Matten bygga säng åt saken hon har i magen (behöver bajskorvar egna sängar?) Ja mycke ska man höra innan öronen trillar av.


Sen gömde sig Freddie i den halvfärdiga byrån, han rymdes under den gamla men nu får han lära sig av mig hur man gör (se bild nedan)


Jag ligger oftast på golvet, kan bre om mig med en matta eller så om det är kallt :P
men brorsan är så tvärs över så här hittade jag han en morgon (se igen bild nedan)


Han är en riktig hörnsovare!! Det ser iiinte skön ut, jag föredrar verkligen golvet än att bryta av mig kroppen så där! KnäppKines!!

-Nospussar-
Bilbo


RSS 2.0