Robins födelsedag

Idag fyller "morbror" Robin 10 år, då vankas det tydligen tårta :)) Hoppas vi får smaka.
Bilbo fick följa och hämta tårtan och sen fick han leka med Pondus så då tycker jag faktiskt att jag förtjänar lite tårta, annars är det orättvist! (så det så)
Hoppas det blir korvtårta eller leverpastejstårta, fast gräddtårta går oxå rätt bra.

Nu har matten hackat godis åt oss så vi ska tyligen träna.
Men först ska vi iväg och hämta ett paket för matten har köpt en ny råtta!?! Den ska jag leka med :)
sen bär det av på kalas och då ska jag leka busa och äta godsaker.

Nospussar från mig(Freddie) och Bilbo

Valpkurs lektion 3 - idag är jag på tv ;)

Idag var vi(jag) med på lokala tv4 nyheterna.. jag klistrar in länken så i kan spana in mig och mina klasskompisar :)

http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/lulea?videoId=1.1471882


Det var lika roligt idag som förragången och som vanligt så sköter jag mig utmärkt ;) matten har lovat att fota men hon har lite fullt upp med att ge mig godis (träna) när vi är där.
På lördag ska jag kanske få åka på lapphundsträff i Kåge och den 6e februari är det tydligen utställning i Boden, matten blev sugen på att åka på båda så vi får se om jag ska få åka på äventyr.
Brorsan lämnar jag nog hemma för han smälter inte in så bra ;P

Nospussar -Bilbo-

Valpkurs lektion 2 - jag ska bli tv-kändis

Idag var det skola igen.. som att vissa i klassen satt och skrek och tjöt nästan hela tiden :(
Det gjorde ont i öronen och varje gång jag skrek "Håll käften" då sa matte till mig så jag höll mig tyst.
Tydligen var jag jätte duktig idag, jag vilade när vi skulle vila, jag lärde mig fort övningarna som mest gick ut på att snaska i sig massa godis. Men däremot så trodde jag inte man fick leka i skolan utan vi skulle leka men jag ville inte leka just då...så nu vet jag det att när ja vill leka så får jag det oavsett om vi gör andra övningar, eller?
Sen så var TV4 där och filmade oss, så nu kanske man blir en jätte kändis, tänk om dom vill ha mig som modell eller i någon såpa eller filmstjärna... kanske likabra att man skaffar hemligt nummer redan nu??

Jag har även träffat en vuxen lappis kille och en lappis tös som är 1 månad yngre än mig, hon var rätt söt ;))

Sen visade jag morrmorr vad jag har lärt mig och sen började matte träna brorsan och Dante, men dom är inte alls lika bra som jag är :)
Nu ska jag få mysa i sängen med matte och Freddie för Husse kommer tydligen inte hem förens i natt.


Puss på nosen//Bilbo

| ingen träning = inget godis |

I helgen skulle jag tydligen träna med Matten, både få leka och träna i mängder ute, men då blev jag typiskt nog jätte dålig imagen, jag fick väcka matten flera gånger på natten för att jag var jätte jätte nööödig :(
Men det blev ingen träning (ingen träning=inget godis), fast jag tycker faktiskt det är rätt kul att träna annat är det nog med brorsan som bara är ute efter godis ;P

Matten och Husse har pratat om att skaffa en till soffa, den ska få vara bara min(och liite brorsans). En egen soffa och jag fyller inte ens år, men denna lyx kan jag faktiskt tänka mig att leva med, jag har ju trotts allt hunnit prov sova med matte både i soffan och i sängen under helgen.

Nospussar//Bilbo


coola skolkillen

Ojoj vad roligt jag har haft det. Jag och matten for iväg till ett nytt ställe där det var massa små hundar, valpar i min ålder men oj vad konstiga dom såg ut och vad små dom var, jag kände mig som en jätte.
Dock fick vi inte leka någonting alls, för dom här människorna surrade och surrade och fikade och fikade, och vi fick inte ens smaka så då tjuvbusade vi lite under stolar och bord istället.
Det är en bulldog iklassen, men han verkade inte speciellt imponerad för han somnade och snarkade utav bara den och våran "fröken" brydde sig inte ens, man får till och med skrika i klassrummet utan att någonting händer. Men det vågade jag bara göra lite för matten såg inte nöjd ut då :(

Men jag förstår inte vad vi gjorde där för jag tror inte jag fick lära mig någonting nytt, så det måste ha varit en "hälsa på" dag i skolan, men fortsätter det att vara så här slappt så kommer jag klara alla prov galant :))
Fast nu har matten börjat surra om utställningar, agillity och lydnad.. men jag vill inte ens lyssna på det örat för det där är ord jag inte förstår mig på.

Nos pussar//Bilbo - kungen av mormors-stolen


Sängen är för liten eller så får Hussen sova på soffan!!

Som att jag blev sur i natt, jag sover oftast så nära matte det bara går i sängen men då tyckte husse att jag tog för stor plats och knuffade på mig så å då gick jag därifrån. Varför väcka mig när jag sover som bäst?
J*vla människor alltså, husse hade ju ingenting med saken att göra, om matten flyttar efter så att jag kan ta upp halva sängen så är det hennes problem och inte mitt.
Jag måste ligga tvärsöver sängen så jag kan rulla åt alla håll, ibland ligger jag ju snällt så nära mattens ansikte det bara går och delar kudde med hon så ibland kan jag väll få ta lite mer plats?
Men vad vet jag, hur sover ni?
Själv så anser jag att det finns bara två lösningar på problemet.
1) En större säng så jag får mer plats ;)
2) Husse får sova på soffan eller annan valfri plats, han får ta min bädd om han är snäll!!

Blir inga bilder idag eftersom det har varit -32 grader i veckan så då har inte kameran fått följa med ut, men i morgon ska vi åka till "farmorr" på middag så vi får se vad hon bjuder på för gott ;))

Nospussar till alla villiga tikar(jag sitter fortfarande och ylar efter er)
//Freddie

Lite bilder

Freddie Dante Bilbo - Bakom galler

Freddie njuter av sommaren

Bilbo(ca 10veckor) myser med Grillbritt


Freddie = gnällspik

Nu är det mattens tur att skriva, Freddie har gnällt konstant hela helgen, så man har knappt fått sova,men ingenting verkar vara fel och han har aldrig gjort så här förut men tillslut slog det mig att det kan bara vara en sak och det stavas LÖP-TIK.
Inte populärt här just nu eftersom jag verkligen behöver få sova en natt eller 4? Dödstrött men samtidigt konstant övertrött så man kan inte sova.
Det känns inte ens givande längre att försöka sova eftersom gnällspiken väcker en direkt. Att man kan vara så sugen på sex :P haha. Han hade åkt på en akutkastrering om det hade varit 100% att han blir tyst + att det ALDRIG mer händer + att ha gärna får ha ett mindre "sök".

Nu ska en trött Matte försöka sova en stund, men ni ser ju i morgon om jag har gjort en annons "Gnällspik till salu"

Brorsan sitter på bordet och äter från julgruppen

Nu är jag faktiskt rätt så skadeglad, matte och husse har ett flertal gånger upptäckt att lillebror, alltså Bilbo har varit och stulit saker från julgruppen som står på köksbordet. Så de har provat att ställa bordet allt som går mot kökssoffan, ställt för andra saker, nu sist drog dom bordet allt som gick mot diskbänken och ställde dit alla stolarna. Men se på f*n om inte lillebror helt plötsligt sitter på köksbordet och käkar från julgruppen.

Han måste ha hoppat upp på soffan, det är ju inget problem, men sen har han hoppat 1-1½ meter bort till bordet och satt sig på det, ljudlöst dessutom. Jag som är lite akrobatisk av mig fattar inte hur han lyckades, ska fråga han sen så kanske man själv kan börja klättra på möblerna ;)

Tur man sköter sig för jag vill verkligen inte höra dom arga rösterna, spec nu måste jag sköta mig, för jag vet att det finns leverpastej i kylen som "morrmorr" har tagit hit ;)

*Brr* kallt ute igen, så jag hoppas vi ska ligga i soffan och sova heeela helgen!

Någon som vet hur man beställer korv online? Jag är såå sugen på lördags snask!

Puss på nosen


RSS 2.0