mera mat & kompisar

Igår var matten och köpte 30kg mat till oss, torrfoder men iaf, vi slipper svälta ;)
Sen så fick vi åka och hälsa på Skaidi(mamma), Loke och Gila. Så vi fick vara ute och busa men Freddie ville inte leka med oss, fast det kanske beror på att vi är så stora, 3 finska lappisar mot 1 kines pojke...

På onsdag och fredag ska jag få vara där och busa medan matten och hussen jobbar, det är snällt att jag får umgås så mycket med mina kompisar i sommar när de inte har tid att vara hemma med mig.

Nu ska jag sova i min soffa en stund :)

-Nos pussar-
Bilbo bus


Uppdatering om träningen

Bilbo:
Antidrag träningen har gått riktigt bra senaste veckan, även lyckats få kontakt med han trots hundar och katter :) -stolt-
Tunneln är det roligaste med agillity, vi har även tränat lite med smidighet (han har varit liiite klumpig vad det gäller att hoppa över de små hinder han fått prova tidigare) men nu går det betydligt bättre.
Inkallningen går väll lite si och så, han kommer rusande mot en för att springa förbi en, han har inte riktigt förstått uppgiften men det går bättre iaf :) Med tanke på att man bor i lägenhet har vi inte så många möjligheter att träna när vi är två och vi jämt jobbar i sommar.

Freddie:
Fotgåendet går jätte jätte bra, även utan koppel går det jätte bra -stolt-
Inkallningen har vi ju börjat om lite halft med sedan den gången han stack i skogen och man fick leta han och han inte ens förstod att han sprungit bort(vadå jag fick ju vara lös)  men nu när vi har kört inkallning har det gått jätte jätte bra.

Sedan kastreringen så har F blivit lugnare, verkar ha fått mindre tendens till att vilja smita(det kanske lurar i bakhuvudet ännu), han är lättare att kontakt träna med, han är INTE översexuell längre, tror inte ens att han är sexuell men han leker mer med andra hundar men "juckhundar" vill han inte vara med längre.


Någon med träningstips, ideér eller så, skriv en komentar :)

februari -10


Grattis Jonna och Grus


Idag har vi varit och tittat på massa lapphundar tävla i agillity och lydnad, och våran kompis Grus vann agillity tävlingen så han blev 1:a i SM Lapphunds agillity :) Som att vi är stolta över våran kompis!
Sen kom Grus och hans flock hem till oss så jag(Bilbo) fick hångla med min flickvän Kiltti, fast hon försökte göra mig svartsjuk på tävlingarna för hon påstår att hon tyckte att en Svensk lapphundshane var snygg men jag tror hon bara låtsades för sen ville hon hångla och kramas med mig hemma hos mig ;)


                            Våran kompis GRUS :)

-Nospussar-
Bilbo och Freddie


Bilbo bilder


                                         Nöjd i solen :)


                     Så här snygg ska jag vara på söndag


       Den här soffan brukar jag ligga i när vi sitter ute på altan

 

missar pite nationella 17-18 juli

Missade tyvärr att anmäla, kom på idag att oj shit nu är det nog försent så efter söndag har vi nog inga fler utställningar om ingen har någon att rekomendera(jag vill inte åka jätte låååångt, eller själv) som man fortfarande kan anmäla sig till...

Bilbo kanske inte blir så missnöjd för vi lär iaf åka dit och titta och jag kanske behöver vara ledig mina lediga helger i sommar.. vi har så mycke annat att träna på alla 3(Jag Freddie och Bilbo) dessutom kanske det kommer vara tungt att springa i ringen med en stor gravidmage(bortförklaring)
Men vi får väll ta igen det nästa år men då har vi en bebis med oss som hejjar :))

-Puss-
Klant matten

Freddies kloklippning

Hamnde på en "kines" blogg idag, jaa jag läser massa hundbloggar. Men där iaf läste jag att det är fler än jag som har lite problem med dessa kines klor... de verkar växa dubbelt så fort och Freddie är dessutom extremt känslig så han rycker i tassarna och får för sig att skrika lite nu och då under kloklippningen.
Mindre kul men jag försöker vara tuff och inte bry mig så mycket. Freddies klor skulle jag kunna klippa 2 gånger i veckan men Bilbos klor behöver klippas jätte jätte lite varannan vecka men nu när han blivit kittlig om baktassarna så smååå klipper jag ändå varje vecka + att det är bra att ha lite koll.

Det lustiga med Freddie är att jag aldrig klippt i pulpan, hans klor är klippta en gång i veckan i snart 4 år, ändå tycker han det är så hemskt, man måste till och med vara två ibland tre... Ingen annan än jag har klippt dem, eller jo veterinären en gång men de får ge han mängder med lugnande så jag tycker inte det är värt det.
Men däremot förra sommaren så hade han glassplitter i trampdynan vid 2 olika tillfällen, då fick jag sitta själv med pinsett och gräva ut glasbitarna utan problem, samma när jag tar bort stygn det bryr han sig inte om, men dessa förbannade klor :/ Han har dessutom sporrar på alla 4 tassarna så ibland önskar jag att jag var vänster hänt så jag skulle komma åt de bättre.

Någon med klotips? Klipptips? Eller kanske pälsvårds tips? För med två hundar, där den ena bara ska tugga på den andra så Freddies päls är konstant tovig därav nerklippt, han har dessutom nästan bara ullpäls, hur får man bort den?

-Puss-
Matten - utan mina hundar vore jag ingenting



Morsaaaan

Tjena, nu är jag hos Dante och röjjer lite, men strax ska jag åka till moorsaaan(skaidi), sur farbrorn Loke och fröken Gila. Ja okej, inte bara jag som åker utan brorsan matten och hussen ska tydligen oxå följa.
Så jag får uppdatera mer i kväll när jag kommer hem, om jag inte ska ligga på rygg i MIN soffa och käka ben.

-Nos pussar-
Cooolingen himself Bilbo


Stooora läskiga djur

Iaf matten och hussen som sa att det var djur, jag (Freddie) blev lite rädd för hästarna men då fick jag höra att jag svamlade för jag har mött sådana där stora fyrbenta saker förut utan problem, men sen fick vi se en "häst" med 2 knölar på ryggen(kameler enligt matten)

Brorsan började skälla åt de spottande djuren(lamor), så klart han sa bara att de ska ge fan i att spotta på oss sen hör och häpna så fick vi se några gigantiska jätte enorma djur, deras bajshögar var lika stora som brorsan, om inte ännu större, de hade en lång slaaang i ansiktet, såg ut som dammsugarslangen och de åt gräääs *blä* och de kunde komma fram och lukta på en med slangen UUSCH!! (Elefanter mattes anmärkning)

Resten av dagen har vi jäst i solen, tittat på lekande barn och sooooooovit!!!Blev för varmt för den planerade agillity träningen + att barnen sprang på planen och det tackar vi för, men om det är lika varmt i morgon vill vi gärna ha varsin glass :)


     

Matten tycker att laman och jag är rätt lika på denna bild!?!
Ser ni elefantens dammsugarslang? Och jätte knölarna på kamelen?

-Nospussar-
Freddie



läskiga statyer

Idag fick Bilbo ta en långpromenad, sen passitivitetsträna på fotbollsmatch, barn och bollar är inget han bryr sig om men det är det där med andra hundar, gick dock bättre än tidigare :)
På vägen hem gick vi förbi en staty som han har sett tidigare flera gånger, men idag så var Bilbo liiiv rädd för den,alltså han skällde och skulle krypa ur skinnet och det spelade ingen roll hur mycke han luktade på den och fick godis av den, de var jäääätte läskig iaf :P haha Tonårspojkar är så fjantiga!!

Fick våran PM idag om lapphundsutställningen den 20 juni, 16 hanar och 18 tikar, så där fick man för att han inte är valp längre, nu är det ju "allvar" och när man kommer med en 10 månaders tonårs pojke så ska man nog bara ha roligt och inte förvänta sig så mycket!

Tydligen blir hundar känsliga och kan bli vaktigare när deras matte är gravid, kan vara förklaringen på varför mina hundar konstant ska vara där jag är! Inte konstigt att jag inte lyckas smita.

Idag när de gjorde mig f*rbannad för de slet och drog så mina klänningar som jag bar på åkte i backen och blev skitiga :/ Då var jag inte att leka med och Bilbo fick till slut inse att han ska ge f*n i att tokskälla åt allt och alla för jag är mer envis, speciellt när de först gör så jag sträcker mig i gravidmagens "muskler"...

Tur jag älskar dem med deras fel och brister så nu sover de brevid mig i sängen iväntan på att husse ska komma hem från jobbet.

Blodpudding

Idag har matten hackat en blodpudding i små små bitar och sent gjort de hårda i ugnen, varför gör hon sig sådant besvär när jag mer än gärna äter blodpuddingen rå ;)

Idag har vi tränat en hel del så vi är lite trötta och griniga, F har paxat att få sova i sängen så jag tänkte slippa min "bur" och sova under sängen inatt ;)

-Nospussar-
/Bilbo

    <--- Massa onödigt blodpuddings jobb

Blåsljud/flödesljud på hjärtat

Japp idag bar det av till veterinären igen, jag var snäll med matte och skött mig exemplariskt både i väntrummet, i undersökningsrummet och utanför *stolt* Tänkte bäst man passar sig så de inte tar snoppen, det räcker med att bollarna är borta..

Jag fick bada i morse men det första vet. gör är att hälla sprit på mig, sen kladdade han massa grönt slem på en plast sak som han höll mot min bröstkorg, samidigt fick jag ligga på en trä låda med ett hål i. Sen så berättade han för matten om hur starkt mitt hjärta är, hur bra de såg ut, att jag var jätte duktig och att jag är FRISK.

Okey jag har en blåsljud(fysiologiskt)hjärtat men det har jag fått pga att jag är så fruktansvärt vältränad, hör och häpna äntligen någon som tror att man mår bäst av soffliggar liv ;)

Så nu blir det tydligen att få busa, springa hur mycke jag vill, leka i mängder och köra agillity och matten behöver inte oroa sig över att jag ska kila av pinnen när som helst.

-Nospussar-
Freddie (som fortsätter att träna i soffan framför tvn ätandes på korv och ostbågar)

RSS 2.0