KlossträningDetta är det nya matten har börjat lära mig "Klossträning"
men hon hittade ingen kloss så hon tog en telefonkatalog, knasmatten!!
Ni ser ju att jag redan kan, bara hon som inte förstått det ;)
det absolut bästa med klickträning måste vara att man får såå mycke godis så jag låtsas att jag inte kan bara så att matten får bli lite hjärn stimulerad.

Nospussar
//Bilbo - snyggingen him self

Matten har handlat

Matten har köpt varsin träningslåda åt oss och nu läser hon denna bok, hon tror den ska ge hon lite nya idéer på hur hon ska uppfostra oss.
Men vi ska nog överbevisa hon :P

-Nospussar-

Jag brukar arbeta ibland oxåHär sitter jag i mina militärkläder och är vakt, jag sitter och tittar så ingen katt kommer in på gården hos morrmorr och morrfar.
Jag har flera jobb men mest får jag jobba med att göra som matten säger.

Hemsida..

Matten snackar om att göra en hemsida så det är lättare att hitta till de olika bloggarna hon ansvarar över och hon har LOVAT att då ska vi få uppdatera oftare.
Nu är hon i alla fall snäll och hittar på mer roliga saker och nu när det varken är snöstorm eller -30 så vill hon vara ute mycke mer.

Jag var på utskällning i lördags, eller matten påstår fortfarande att det heter utställning men jag går in med 150% för att skälla ut allt och alla. Jag kom ju hem med in kritik och snygga rosetter men matten har lovat att skriva mer om det så fort hon har fått bilder på mig och mina kompisar från mina kompisars mattar/hussar :)

Sen så påstår hon fortfarande att bara för att jag är snygg så får jag inte beté mig hur som helst utan nu är det hårdträning som gäller, jag kan ju igentligen men låtsas bara för då får jag me godis så jag kör hårdträning med godis ätande ;)

- Klossträning - Hålla en apport i munnen - Städa - Är det som vi klicktränar inne just nu.
Ute är det koppelträning som gäller, om hon bara låter mig gå dit jag vill så är det inga problem, hon är som en blyklump att dra omkring på :/

Nospussar från den Snygga Bilbo bus

2011-03-26 Inoff Kusmark

Domare: Gunnar Norlin

Valpklass 6-9 månader
1a BIR och BIS 1  Skraeddarbakken´s Bertha
2a Hoodwink´s Zpira

Polka var snygg som alltid och hon utklassade dom andra i Bis-valp 2 finalen

Juniorklass hanar:

1a och BIR Dalåbergs Talvi
3a Lapptussens Itzy
Herding instinct´s Herra kaunis
Lappkåtakläppens Tjårro
(Jag minns inte vem som kom 2a)

Juniorklass tikar:
1a och BIM Lapptussens Teeny weeny
2a Lappkåtakläppens Tsanga
3a Skailos Caffeböna
4a Vintervikens Nööki

Vuxenklass hanar:
1a och BIM Skailos Bilbo
2a Lapinlumon Kultakuono
3a Lappkåtakläppens Elvis

Vuxenklass tikar:
1a och BIR Fjällfarmens Saivah
2a Black blossom Lady Irina
3a Gulmårans Beata
4a Lappguldets Jamila
5a Plymspireas Gilala
6a Lappguldets Hedvig

Så jag är förståss jätte nöjd över Bilbos insats, först var det vuxen hanarna sen när det var klart blev det 1an och 2an av vuxen hanar och 1an av junior hanar. Sen fick han ställas mot snyggaste tiken och blev då BIM.
Fick stort beröm över hur han rör sig och hur han står, och då kan jag berätta att han inte gjorde sitt bästa utan svamlade, ville lukta där det luktade löptik  + skällde massor.
(Så nu blir det hårdträning för att han ska dämpa skällandet, det har ju inte varit i ringen förut)foto: Jonna Almenäs

Bilbos Kritik
Maskulin stram hund, utmärkt hals och rygg, bra bröst, lämplig benstomme, välvinklad, utmärkta rörelser, bra päls som han kunde ha något mer av, bär svansen bra.
EXCELLENT 

en röd ful prasslande overall


Alltså nu rinner det vatten på här och där, när man minst anar det så kommer det en sjö mitt på vägen, det brukar vara torrt på asfalten, eller snö men verkligen inte massa sjöar hela tiden, och jag är faktiskt ingen vatten hund så jag vill inte bli blöt!!
Så för att jag inte ska bli blöt tar matten på mig en röd sparkdräkt, tror hon kallar den för overall, och den prasslar och är äcklig :/ Men men jag tar på mig den, bär den men inte tusan tänker jag springa i den som hon försöker få mig till. Måste jag ha på mig den dära fula saken så tänker jag bestraffa hon genom att gå med myrsteg.
Jag är precis som matten, tycker om att jävlas tillbaka ;)

Varmt och skönt med sol, men snälla sol ta bort snön på natten när jag ändå sover så jag slipper detta slaskande.
Nospussar
//Freddie torrboll

Vi är hemma

Nu har vi kommit hem efter en weekend hos "farfar". 
Som att vi har haft kul, vi har fått lära oss åka skidor, skoter och så har han en 5 månaders kille som heter Jorvar som jag(Freddie) har försökt uppfostra och jag(bilbo) har busat med.
Vi har fått äta bättre käk än mattens torrkulor, uppblött mat med älgfärs, mums :)
Men nu när vi är hemma så har matten sagt att nu blir det hårdträning men vi är lovade mer lösspringande, skoter- och skidåkning, snacka om kul liv - ja betydligt roligare om vi fick bättre käk, mer godis och få göra som vi vill men tydligen går inte matten med pådet men vi ska göra vårat bästa för att få som vi vill ;)

Vad har ni för planer för 2011? Har ni börjat träna?
Motion är ju bra in för beachen 2011 då vi ska ragga brudar.

Nospussar
Freddie & Bilbo

Uppdatering

Ja vad händer här då?
Båda två vardagslydnads tränar för fullt, men det tar ett tag att träna bort ovanor så vi gör små små framsteg men jag är nöjd även om det går väldigt långsamt.
Bilbo och Freddie ska åka och hälsa på Jorvar i helgen, en 5 månaders valp borde nog kunna busa med Bilbo så han får göra av med lite energi/bus. Freddie skulle nog inte vilja följa men Bosse ville verkligen få rå om båda mina pojkar hela helgen så man får offra sig ibland för andra.
Personligen tror jag bara att han behöver få sig en dos av knähundsmys ;)

Nästa helg ska Bilbo på inoff utställning i Kusmark, ska bli jätte kul för han att få ställa ut(dock fäller han) + enormt bra träning.
Bilbo verkligen älskar sin lillasyster, han avgudar hon och vill alltid ligga nära hon.


Vi letar hus och när vi hittat ett blir det en Mittelspitz valp, jag vet en jag vill ha NU men ska invänta att J blir äldre och B mer tränad + större bostad :)
Nästa sommar ska kennel "Breaking the rules" ha en kull som kanske är lagom i tid för mig/oss!!

Ska börja blogga mer men kameran har flyttat ner i skötväskan och verkar bo bra där, Bilbo tjatar om att han har en egen kamera så det ska komma lite mer uppdateringa, annars får jag nog ett tjuvnyp i rumpan ;P

Träningen går 2 steg fram och 1 bak

Freddie får köra en hel del inkallning och lösspringande nu medan det inte är så kallt ute längre, även om han gillar att vara ute i -30 så vill jag inte ha han lös fall han skulle springa bort(drifterna tar över).

Bilbo får springa av sig i långlinan = inkallnings övningar i långlinan.
Vi har även äntligen börjat få kontakt så man kan gå ordentligt i koppel längre och längre stunder men han blir ännu rätt fort trött när vi jobbar. Eftersom kör med sele när det är långline träning + när jag inte orkar/hinner gå och träna han hela träna han hela tiden så får man stå ut med vissa ryck i kopplet men det har börjat lugna ner sig mer och mer och idag kunde han gå fint till och med när Julia(och vagnen) var med.
Han har annars en tendens att vilja dra för att gå före vagnen.
Även komandot NEJ har börjat fungera ute. Misstänker att öronen har börjat växa ut ;))

Vad gör ni alla för träning?

Just nu prioriterar vi promenader medan det är fint väder och klicker-trick/tränandet blir inomhus + när de är kallare.

RSS 2.0