sett lite serier idag

HeartLand säsong 3
Detta fortsätter vara en jätte bra serie, men jag blir lite tokig av allt kärleks kaos fram och tillbaka fram och tillbaka,gör slut eller var tillsammans sluta med alla svartsjukedraman!!

Hart of Dixie s1 E12
Kan inte Zoe började dejta Wade? George och Lemon är så speciella, finns det folk som är så där?, Lemon måste ha varit en riktig mobbare i skolan som hon håller på.
Zoe får inte ens ha en tjej kompis utan blir utnyttjad men får se nu vad som händer på kärleksfronten.


Switch at Birth s1 E14
Daphne spelar verkligen på sin dövhet, kan inte alls förstå att Bay vill få en relation med sina riktiga föräldrar och ska även sno hennes kille? Tycker Daphne har haft sin chans och jag tycker verkligen inte om den här tjejen.
Det märks att det är Daphne som skulle ha vuxit upp till en riktig Brat för det är vad hon är medan Bay är den ensamma "förorts" tjejen.
Vad duktig Toby är på att sjunga och vad roligt att hans roll utveckas så ha inte bara ska hitta på dumheter.
Ja vad bra att Emmet lämnar sin mamma och flyttar in hos sin pappa istället, hon är en sådan häxa som inte accepterar folk som hör och är elak mot folk, som att hon får behandla folk som skit bara för att hon har ett handikapp.


Gossip Girl s5 E10
Åh vilket spännande avsnitt,äntligen Chuck & Blair igen om nu inte Chuck dog i bilolyckan?
Varför berättade Avy helt plötsligt och stack? Försvinner det där bara nu eller vad?
Jag hade hellre sett att det kom ut ordentligt i media att hon var en fejk och på något sätt så att hon inte kunde ljuga sig ur det.


Gossip Girl s5 E11
Vad hände? Varför är Blair så dum med Chuck, jag trodde olyckans skulle få dom att bli tillsamman på riktigt. Lite töntigt att Blair blir religiös helt plötsligt, men samtidigt så är det väll efter en olycka man kan få en total vändning, jag vill verkligen se dom bli tillsammans igen det händer mer i serien då.
Spännande om vem som ligger bakom olyckan, vem vill åt Nate?
Varför skyddar Rufus Avy? Och vem är den andra tjejen?


Gossip Girl s5 E12
Det är väldigt många som är ute efter att förstöra det kommande bröllopet, men Louies syster Beatrice förvånar mig faktiskt och det är lite komiskt att Dan & Serena låtsas dejtar varandra.
Ett lite händelselöst avsnitt men det blir nog spännande, om det blir ett bröllop eller om Chuck hinner få sin älskade innan dess eller måste han ställa sig upp och protestera i kyrkan?




Heartland säsong 1 & 2



En familje drama serie som utspelar sig på en Ranch, så att vara hästintresserad när man ser denna serie skadar verkligen inte. Jag fick nys om en förra helgen och de är redan på säsong 5 så jag försöker se ikapp.
Det är mycke drama och romantik, det händer saker hela tiden.
Det är verkligen inte en långdragen serie förutom vissa kärleksrelationer om är on-off, och jag måste hela tiden se fler och fler avsnitt, men jag kan tänka mig att det är en serie som man antingen hatar eller älskar.

Terra Nova - säsong 1

Man har rätt stora förväntningar på en Steven Spielberg serie och jag är verkligen inget fan av science fiction serier/böcker men den här serien lyckades fånga mig med första avsnittet och nu vill jag bara se mer.

Terra Nova betyder Nytt land och det är det serien handlar om. Först utspelar det sig år 2149, där är det lag på hur många barn man får ha(2) och apelsiner är någonting väldigt exklusivt. Men man har hittat ett sätt att åka bakåt i tiden så man har ska snart göra den 10e resan och doktor Elizabeth Shannon har fått ett erbjudande att följa med men hon får inte ta med sig sitt förbjudna tredje barn och maken sitter i fängelse eftersom de blev påkomna med att de har Zoe. Med mycke list så lyckas hela familjen komma med på resan och det finns ju ingen återvändo så nu får de äntligen leva tillsammans igen, men även om det är en "ny värld" så finns det redan onda, goda och fullt med intriger för att inte tala om alla faror som finns i mörkret.

Familjen Shannon är lite den perfekta familjen, Elizabeth är doktor hennes make Jim var polis, äldsta barnet är sonen Josh som är den som söker faror, dottern Maddy är fröken duktig och lilla syster Zoe är söt och snäll.
Men på Terra Nova(byn där dom bor) där finns redan Shannons ex som inte verkar ha glömt sina känslor och Jim verkar ha en tendes att stoppa näsan i blöt lite överallt men han får i alla fall fort svar på sina frågor. I det nya landet finns även "sexorna" som verkar ledas av Mira men vem bestämmer egentligen där ute i skogen?

OJojoj vilken spännande serie detta var, jag älskade den från första 10 minuterna till sista sekunden, SÅ spännande och det var verkligen händelserika avsnitt. Det som jag däremot tyckte var lite sämre var att allting gick så fort, man kunde ha dragit ut på vissa händelser så de inte löste sig så fort som de gjorde & att det som hände i sista avsnittet hade kunnat vara början på säsong 2 och att det hade varit mer avsnitt om det.
Hoppas verkligen på en säsong 2!! :)

One tree hill - S9 E2



Eftersom jag inte vill avslöja allt för mycke så får ni markera texten här nedan om ni vill läsa vad jag tycker om detta avsnitt...

Vad är det med Clays gående i sömnen, hade de inte kunnat hitta någonting lite bättre för att det ska hända någonting kring han & Quinn? Men vi får se hur det löser sig.
Det känns som att det nu är meningen att man inte ska hata Dan utan kanske kommer han i slutändan rädda livet på någon så han blir förlåten?
Blir knäpp av Brooks relation med sina föräldrar, hon stampar ner foten gång på gång och ändå förlåter hon dem hela tiden fast hon vet om att ingen av dem gör någonting för henne utan enbart för sin egen skull.
Alex & Chase relationen tycker jag inte riktigt om, Chase är för snäll för att vara med någon som aldrig kan vara seriös.
Mouth & Milli blev just tillsammans igen och direkt blir det tjaffs igen, det känns som deras relation inte är så lovande.


Det var ju inte ett speciellt händelserikt avsnitt och nu är det bara 10 avsnitt kvar
(det är väll bara 12 avsnitt på säsong 9?)




Stephenie Meyer - Bree Tanners andra liv

- en ljudet av ditt hjärta roman.

Lite mer en novell än en bok eftersom den är så pass kort som den är men ack så spännande. Oerhört roligt att läsa en twilight bok som inte är ur Bellas perspektiv utan en vampyrs. Boken handlar om Bree Tanner och hur hennes liv som nyfödd vampyr är.
Den här boken är lite mer actionfylld än de andra men så klart finns det en strimma av kärlek oxå med!

En lättsambok där det hela tiden händer saker, det går tyvärr lite väl fort att läsa ut men man får ett enormt sug av att läsa om Twilight böckerna. Så får lite bok torka och gillar de andra böckerna så läs denna.

Kristina Ohlsson - Tusenskönor



Ett äldre prästpar hittas skjutna i sin lägenhet vid Odenplan. Mannen verkar ha tagit livet av sin hustru och därefter sig själv. Ett avskedsbrev förklarar att han inte kunde fortsätta leva efter att hans dotter begått självmord, men var har deras andra dotter tagit vägen?

Inlåst i en lägenhet väntar Ali på besked. Han har flytt från ett brinnande Irak och hoppas på en ny framtid i Sverige. Det enda hans välgörare kräver är en enkel byteshandel och att han tiger om deras uppgörelse.

Alex Recht utredningsgrupp tar sig an prästparets dödsfall & en smitolycka, men hela tiden kommer det in fler och fler dödsfall och folk i de dödas vänskapskretsar verkar inte vara överens om hur saker och ting ligger till.

Den här boken nystade mer i utredningsgruppens privatliv så man fick räta ut några frågetecken och få en fördjupning vilket gör det mer spännande att läsa än när det är opersonligt och platt. Boken är lite tung vissa bitar, hade gärna kunnat flyta på mer, boken slutar med avslut överallt så jag har ingen aning om var bok tre ska ta vid och är faktiskt inte så nyfiken på den. Men jag ska läsa den, i framtiden!

Harry Potter dödsrelikerna del 1 & 2



Harry, Ron och Hermione tar sig an det farliga uppdraget att leta reda på och förgöra hemligheten bakom Voldemorts ondska och odödlighet: horrokruxerna. De tre vännerna är på flykt och har bara varandra att lita på, men mörka krafter smyger sig in mitt ibland dem och hotar att slita sönder vänskapsbanden.
Kriget har brutit ut och Voldemort gör allt för att hitta och döda Harry och alla som hjälper han, Voldemort har även lyckats ta kontrollen över trolldomsministeriet och över Hogwarts där han terroriserar och låter fängsla alla som går emot honom, men de som sett de tidigare filmerna vet ju att lite här och där gömmer sig bekanta och hemliga Harry Potter anhängare.

Äntligen lyckades jag se sista Harry Potter filmerna och som att jag gillade dem, det är så välgjort och många gånger blir man häpen över miljöerna, det är så vackert.
Första delen hade egentligen inget slut utan kändes bara avkapad så jag är glad att jag väntade och såg båda samtidigt, men det riktiga slutet för nu är det ju helt slut var så bra!!
Nu får jag ta tag i projektet att läsa böckerna för att kunna jämnföra.

Kristina Ohlsson - Askungar



En till svensk som skriver krimalromaner, jag som föredrar svenska författare - kanske för att då känner man igen namnen på orter och man känner mer igen sig än många andra.

Det försvinner en flicka från ett x2000-tåg och det har nu rullat in i stockholm, man misstänker genast flickans pappa men han verkar vara spårlöst försvunnen.
Samtidigt lever sitter en ung kvinna i sin lägenheten livrädd för att "mannen" som först var hennes befriare men som visade sig vara hennes värsta mardröm.

Poliserna som sköter utredningen av Lillians försvinnande sköts av kommissarien Alex Recht, kriminalinspektören Peder Rydh och en civilanställda utredaren Fredrika Bergman. Fredrika får kämpa i motvind eftersom hon är ny och hon vill inte låsa sig på ett spår utan försöker nysta i alla ledtrådar vilket inte alltid blir så populärt hos hennes kollegor.

Det har redan nu kommit ut tre böcker och jag ska börja med den andra med en gång för att komma underfund med vad jag tycker om Kristina Ohlsson böckerna.
Jag började läsa Askungar men även fast det var en spännande inledning så fastnade jag inte riktigt så boken fick ligga till sig några dagar innan jag fortsatte.
Det händer mycke men ändå känns boken stundvis långdragen, jag satt i flera kapitel och visste vad som skulle hända så jag blev inte så överraskad.

One tree hill - S9 E1


Så vad tycke jag då?
Det behöver ju inte hända så mycke på en gång när det är 9e säsongen som om det hade varit den första, men spännande när det visades glimtar av vad som ska komma. 
Har dom gjort rätt kan det bli en bra & spännande sista säsong = så som vi vill komma ihåg det, än ett jätte dåligt slut och alla OTH fans blir besvikna för efter 9 säsonger vill man ha ett bra avslut!

One tree hill - Säsong 8



Jag hade lämnat halva säsong 8 för att se det när säsong 9 börjar så idag såg jag klart det.
Åh One tree hill är verkligen en av dom bästa serierna, känner ett stort sug för att i framtiden plöja igenom alla 9 säsongerna IGEN.
Ja det vill säga om säsong 9 slutar bra, för ja hade inte blivit ledsen om de hade lagt ner efter säsong 8 för det hade varit ett bra slut, men det blir spännande nu att se vad de har tänkt hitta på denna säsong,
jag tycker de redan har gått igenom det mesta så hoppas det inte kommer spåra iväg som många serier gör när de går på sparlåga.




En liten pite maskot





Eftersom lillebror snart fyller år var jag tvungen klämma in en "personlig" virkning mitt bland alla beställningar,en liten maskot som han kan ta med sig på sina hockey matcher, får göra en fotbolls maskot till våren :)

(Mönstret är från Mia Bengtssons Lila bok)

Recensioner av 3 nya serier.

JANE BY DESIGN
Jane går på high school och hör till dom icke populära, hon bor med sin bror som konstant är arbetslös så de har snart inte råd att ha kvar huset. Hennes högsta dröm är att bli mode designer så hon söker om att få praktisera på en modebyrå men någonting händer så tjänsten blir förväxlad och helt plötsligt har hon fått tjänsten som assistent till chefsdesignern med en lön som hon bara kunnat drömma om.

En serie med lite djup och mycke yta, känns som en klassiker - den fula ankungen. Känns även som en spinoff på filmen/boken "Djävulen bär prada".

HOUSE OF LIES
Äntligen en ny serie med Kristen Bell. I den här serien är dom 4 stycken som jobbar tillsammans i en grupp som management konsulter på en stor firma, med andra ord är dom ute efter att lyckas fiska in så så många som möjligt på deras sida, och för detta så måste man ha de bästa knepen, luska fram det som finns i det dolda.
Det känns inte som någon serie jag brukar se och vet inte om jag är så förtjust i konceptet men har jag lite att se kanske jag ser något till avsnitt innan jag besämmer för att se eller rata denna serie!!

LUCK
Handlar om massa gubbar och hästkapplöpning(galopp). Jag är inte imponerad, känner inget sug av att se fler avsnitt och handlingen var väldigt TRÅKIG!! Först i slutet hände det faktiskt någonting men nej inte alls bra!!

Rookie blue säsong 1 & 2



Det finns serier som man måste se några avsnitt av innan man fastnar, Rookie blue där fastnade jag med en gång och fort gick det att se igenom dom två första säsongerna.
Karaktärerna är mer mänskliga än i många andra polisserier, de får till och med misslyckas + att de faktiskt har ett litet privat liv man får blicka in på.
De "fall" som de råkar utför är inte de här största utan de vardagliga så det känns mer verkligt än många polisserier där man ser allt vet allt och klarar av allt.
Det var ett bra slut av andra säsongen så det spelar ingen roll om det kommer en säsong 3 eller inte.

Sixten Kanin

Idag blev Sixten klar,en kanin virkar på frihand så får se om han får en fru och barn senare men just nu bor han hemma hos oss. Han vägrar gå ut utan mössa och han älskar gula morötter.



Det här är sixten när han äter morot i våran soffa

Han har en fin lila mössa med en liten tofs på

Sixten har svart lurvigt hår på öronen.

Ont blod (Arne Dahl)



Så vad händer och vad tycker jag då om del två?
Ont blod börjar med ett mord på en amerikansk flygplats, det är en mördare om FBI har varit på spåret i 30 år men de har problem med att få fram under vilket namn han flyger så man missar han redan på Arlanda.
A-gruppen försöker sätta sig in i dom gamla morden och i dom nya samtidigt som man följer alla spår för att hitta mördaren innan han försvinner igen.

Även den här är riktigt riktigt spännande, A-gruppen är så härlig med så blandade personligheter. Man får väldigt många skratt och man får veta lagom mycke/lite om deras personligaliv, man har verkligen focuserat på morden i filmerna. Det finns ändå ett visst djupt så man blir berörd och mitt i allt spännande så kan man behöva en näsduk för att torka en tår.

Jag vet inte när nästa del kommer men vi väntar med spänning på att få se fler filmer om A-gruppen :)

Linus & Liams drakar



Dessa två drakar flyttade på julafton hem till mina brors pojkar Linus & Liam (de fick själva välja färger)
De är virkade efter Mia Bengtssons mönster som finns i hennes andra bok.


Misterioso (Arne Dahl)




Misterioso är ett kriminaldrama som bygger på en Arne Dahl bok.
I Misterioso skakas finansvärlden av en rad mord där ingen har sett någonting, ingen vet någonting och varje dag sker ett nytt mord, vem är nästa offer?
Rikskriminalen inrättar en specialenhet med sex handplockade poliser från hela sverige, detta är A-gruppen.

En riktigt spännande film, äntligen en film som inte är förutsägbar, inte förens i slutet kunde fick man "lösningen" och det var även ett bra slut.
Man vill få se mer men man blev inte lämnad med mängder med frågor.
Blir att se tvåan redan ikväll och sedan vänta på de 3 "sista".

Det var i mitten av nittiotalet som författaren Jan Arnald kastade om bokstäverna i sitt efternamn och blev Arne Dahl. Böckerna "Misterioso", "Ont blod", "Upp till toppen av berget", "Europa Blues" och "De största av vatten" är de böcker som har filmatiserats. Cilla och Rolf Börjlind har skrivit manus till alla delar.

Arne Dahl: Misterioso är producerad av Filmlance International AB för SVT.

 

I rollerna
Paul Hjelm - Shanti Roney (Wallander-tjuven, & massa andra serier och filmer)
Jorge Chavez- Matias Varela (Snabba cash, Nya tider)
Aarto Söderstedt - Niklas Åkerfelt
Jenny Hultin - Irene Lindh (Hon har en välanvänd röst i bland många disney filmer)
Viggo Norlander - Claes Ljungmark (Tusenbröder,Kommissionen & massa annat)
Kerstin Holm - Malin Arvidsson
Gunnar Nyberg - Magnus Samuelsson (Starke mann ;) Har även synts i Lets dance, fångarna på fortet mm)

 

(Fakta & bild om Misterioso är hittad bl.a. på SVTs hemsida där man även visar filmerna)

Lars Kepler - Eldvittnet



Kepler blir bara bättre och bättre för varje bok, Eldvittnet är svår att sluta läsa och när boken är slut vill man ändå läsa mer.

Birgitta gården är en halv öppen anstalt för kvinnor med destruktivt beteende, en mörk höstnatt mördas en av de intagna flickorna och en anställd, flickan är sedan placerad med händerna för ansiktet, är hon placerad så för att det är en lek för mördaren?
Samma natt rymmer en av flickorna och bevisen pekar på att hon är mördaren.

Det finns inga vittnen till morden men ett medium börjar ringa till polisens tipstelefon, hon lämnar felaktig förvirrad information och ber om pengar. Allt eftersom vill hon bara att polisen ska lyssna på det hon har "sett".

Joona Linna är under utredning men han blir skickad för att vara obeservatör men som vanligt trampar han på många tår och kan inte lyssna på sina överordnade.



RSS 2.0