Into the wild



Into the Wild” är inspirerad av den sanna historien om Christopher McCandless (Emile Hirsch), en ung man som överger sitt bekväma liv för att söka friheten på vägarna.
Han gör allting för att ingen ska hitta igen honom, han ger bort sina pengar för han vill lära sig hur det är att leva för dagen, han provar det svåra livet på flera sätt.
Hans sökande leder honom till Alaskas vildmarker där han ställs inför sitt livs största utmaning.
En gripande film men jag tycker den hade lite handling med tanke på hur lång den var och slutet kändes lite konstigt men helt klart en film men många bra tankeställare som man bör se!

Hachiko - En vän för livet



Hunden Hachiko är en hemlös valp som irrar runt på en tågstation och mer eller mindre väljer sin husse.
Hachikos liv kretsar kring hans liv med sin husse och deras vänskap. En film som berör de flesta speciellt hund ägare, för det är det där speciella bandet som man vill ha med sin fyrbenta bästa vänn.
I grund och botten är filmen baserad på en sann historia.

Storlek 37 - Denise Rudberg

Laura är en singel tjej som har sina rötter i sverige och i New york, hon bryr sig om sitt utseende och älskar stockholms uteliv, där hon drar hem alltför unga killar som hon inte vill ha något seriöst förhållande med.
Hon ska åka till New york för att vara brudtärna på sin kusins bröllop och hon vet att det kommer bli massor med gnäll och tjat.
Deras farmor styr hela familjen med sina pengar och Laura får nog av att bli kallad alkoholist & allt tjat om att hon borde gifta sig, skaffa barn och flytta hem till dom igen och sluta göra bara det hon känner för.

En lättsam bok som man inte behöver fördjupa sig i utan den är perfekt läsning när man vill läsa någonting som inte berör eller startar massa tankar. Perfekt strandläsning.

Vyssan lull - Carin Gerhardsen



Tredje boken i Hammarybyserien, lika bra och fänglsande som de två tidigare.
Den här boken handlar om en filipinsk kvinna och hennes två barn som hittas mördade i deras hem, ledtrådarna pekar i en riktning som poliserna inte riktigt är bekväma med.
Man får veta mer om polisernas hemligheter men ännu har man inte fått svar på alla frågor utan det kliar i fingrarna efter bok 4 så man får svar på fler av alla frågor som man hunnit få genom de tre första böckerna.



Lejonkungen



Första gången jag såg Lejonkungen var jag 11-12 år och den var hur bra som helst.
Jag har sett den några gånger, haft den på cd skiva, sett tvåan och trean.
Idag såg jag Lejonkungen igen och den är fortfarande en av dom i toppen av tecknade filmer, som att vara välgjord film med jätte bra musik speciellt med tanke på hur den är gjord.

Så om någon har missat den, se den och låt era barn se den. Man får lära sig om livets kretslopp, att det tjänar att berätta sanningen och att även "vuxna" ljuger för att det är någonting som de vinner på.

Mamma pappa barn - Carin Gerhardsen



En bok med snabbt tempo, på bara några dagar har hela boken hänt.
Polis Petra Westman hittar ett nedkylt spädbarn i en park, strax därefter hittar hon även pojkens mamma mördad en liten bit därifrån, utan id handlingar eller nycklar på sig. Vem är dem? Varför är det ingen som efterlyser dem? Är frågor som polisen ställer sig.
Inne i en lägenhet sitter treåriga Emma och väntar på att pappa som är utomlands ska komma hem, allting tyder på att mamma har tagit med sig lillebror och flyttat.
Inlåst med tvn som sällskap så går klockan. Ska någon hitta Emma innan fel person gör det?

Samtidigt så växer två flickor Elise 14 & Jennifer 16 år upp utan pappa och med en alkoholiserad mamma, de försöker klara av vardagen så gott det går. På en finlands färja hittas Jennifer strypt inne på en toalett. Vem har hon gjort så illa att hon blir mördad för det?
Kan det vara hennes äldre pojkvän eller har hon trampat fel person på tårna?

Jag sträckläste boken på en kväll, det är roligt att böckerna inte bara är samman vävda genom polisen utan även andra personer förekommer.
Jag vill bara läsa mer och mer och nu ska jag kasta mig över tredje delen i väntan på del 4.
Man får nästan ont i magen av all spänning som Carin Gerhardsen ger en i böckerna.

Pepparkakshuset - Carin Gerhardsen


Pepparkakshuset

Under en kort tid händer flera mord i mellan sverige, det dom officiellt gemensamt är att alla är mördade är 44 år men vad är det som dom har gjort men ingen verkar minnas?
Kriminalkommisarien Conny Sjöberg vid Hammarybypolisen börjar ana att morden hör ihop och känner paniken växa, det finns någon där ute som mördar med hämnd som drivkraft och personen verkar inte backa för någonting.
Man får även följa personliga saker som händer med hela polis teamet.

Väldigt välskiven och när boken är slut lämnas man med massa frågor så man känner ett stort behov av att läsa mer mer mer, och som tur är så finns det tre böcker till i serien.
Jag sträckläste boken på en kväll och hann bli både upprörd och ledsen över att verkligheten för en del faktiskt ser ut som i boken.

Kung Fu Panda 2



Alla Pos drömmar har slagit in. Nu är han inte längre en enkel nudelkypare, utan den legendariske Drakkrigaren, som beskyddar Fredens Dal tillsammans med de andra kung fu-hjältarna, De Fruktade Fem: Mästare Tigrinnan, Mästare Tranan, Mästare Syrsan, Mästare Viper och Mästare Apan.
När en ny ond motståndare dyker upp med det mäktigaste vapen världen någonsin skådat, måste Po reda ut hemligheterna i hans mystiska förflutna för att kunna beskydda hela Kina och rädda Kung Fu.

Po är så härligt trög och ser så kram go ut att man nästan vill ha en panda brevid sig att krama. Även om det är en komisk action barnfilm så ger den många tankar och berör en.
Den här filmen hoppas jag få se många gånger med fröken J i framtiden.

RSS 2.0