Terra Nova - säsong 1

Man har rätt stora förväntningar på en Steven Spielberg serie och jag är verkligen inget fan av science fiction serier/böcker men den här serien lyckades fånga mig med första avsnittet och nu vill jag bara se mer.

Terra Nova betyder Nytt land och det är det serien handlar om. Först utspelar det sig år 2149, där är det lag på hur många barn man får ha(2) och apelsiner är någonting väldigt exklusivt. Men man har hittat ett sätt att åka bakåt i tiden så man har ska snart göra den 10e resan och doktor Elizabeth Shannon har fått ett erbjudande att följa med men hon får inte ta med sig sitt förbjudna tredje barn och maken sitter i fängelse eftersom de blev påkomna med att de har Zoe. Med mycke list så lyckas hela familjen komma med på resan och det finns ju ingen återvändo så nu får de äntligen leva tillsammans igen, men även om det är en "ny värld" så finns det redan onda, goda och fullt med intriger för att inte tala om alla faror som finns i mörkret.

Familjen Shannon är lite den perfekta familjen, Elizabeth är doktor hennes make Jim var polis, äldsta barnet är sonen Josh som är den som söker faror, dottern Maddy är fröken duktig och lilla syster Zoe är söt och snäll.
Men på Terra Nova(byn där dom bor) där finns redan Shannons ex som inte verkar ha glömt sina känslor och Jim verkar ha en tendes att stoppa näsan i blöt lite överallt men han får i alla fall fort svar på sina frågor. I det nya landet finns även "sexorna" som verkar ledas av Mira men vem bestämmer egentligen där ute i skogen?

OJojoj vilken spännande serie detta var, jag älskade den från första 10 minuterna till sista sekunden, SÅ spännande och det var verkligen händelserika avsnitt. Det som jag däremot tyckte var lite sämre var att allting gick så fort, man kunde ha dragit ut på vissa händelser så de inte löste sig så fort som de gjorde & att det som hände i sista avsnittet hade kunnat vara början på säsong 2 och att det hade varit mer avsnitt om det.
Hoppas verkligen på en säsong 2!! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0