Kristina Ohlsson - Änglavakter

Änglavakter är del tre om Fredrika Bergman och hennes kollegor. (Nummer 4 Paradisoffer kommer i början på april)
Efter att ha läst de två första så var jag förväntansfull på fortsättningen, äntligen få veta hur det har gått för Fredrika med dottern och numera inte behöva smyga med sitt förhållande med Spencer.

En ungkvinna hittas styckad och begravd i ett skogsparti i Midsommarkransen utanför Stockholm, hon har legat där i två år så tillslut identifieras hon som studenten Rebecca Trolle. Varför ljuger hennes kompis Håkan om nästan allting? Vad har han att dölja som han inte vill ska komma fram.
Det finns väldigt många misstänkta gärningmänn förutom Håkan så misstänker man så klart Rebeccas föredetta flickvän men Fredrika letar som vanligt egna spår och söker sig utanför ramen och försöker fördjupa sig i Rebeccas skolarbete som handlar om en författare som vägrat prata sedan hon erkände mordet på sin ex make.
Kan Rebecca ha varit någonting på spåret?

Mitt i allt så dyker Fredrikas Spencer upp i utredningen både en två och tre gånger, och poliserna börjar tassa runt varandra för att inte avslöja vad de upptäckt, kan Spencer ha någonting med den mördade Rebecca att göra? Han blir i samma veva avstängd från jobbet för att en stunden har anmält han för sexuella trakaserier.
Vad har Fredrika gett sig in i, känner hon inte Spencer efter 10 år?

Det är väldigt många frågetecken genom hela boken men man får allt eftersom svar och man hoppas på att det ska bli ett lyckligt slut men samtidigt vill man att det ska hända ordentligt med saker som de kan spinna vidare på i framtida böcker. För inte vill vi att serien ska ta slut efter 3 böcker, jag läser gärna några till om Kristina kan fortsätta skriva thrillers som är så här bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0