Unghundskurs del 3


Sitt - ligg - stå   & stanna
- godis handen
- göra mer och mer lockande saker men hunden ska ändå stanna kvar

Gå sick sack bland de andra hundarna och Bilbo skötte sig exemplariskt, när en hund gjorde utfall å skällde åt han så ignorerade han men nästa hund gjord likadant men ännu värre då började B skälla och blev smått låst.
Men då fick han sätta sig ner och lugna ner sig innan vi gick vidare(kurs ledaren fick ställa sig framför monster hunden så vi kom förbi) Och sen när alla skulle gå förbi oss så skötte sig B exemplariskt, fast en hund kom å var 10cm från han så lyfte han inte rumpan från backen.
All träning idag gick jätte jätte bra, även hans svåra problem(skälladet + att han låser sig vid att skälla å slita) var mycke lättare att avleda så jag är NÖJD!! :)

Sakta men säkert så lugnar han ner sig och han vi får bättre och bättre kontakt. Små steg och inte ställa för höga krav så kommer han bli den hund jag hoppades att han skulle bli.

Efter kursen fick vi och de två andra skällmonstrena stanna kvar för att de skulle få nosa på varandra men eftersom de andra två såg ut att vilja äta upp varandra så tittade vi på när de var sekunder från att slåss och bestämde oss för att dom vill vi inte umgås med!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0